Pressmeddelande 050218

Över 100 000 registrerade budgivare på Klaraviks auktionsplattform

Nätauktionsbolaget Klaravik har växt snabbt sedan bolaget startades för fem år sedan och är idag en viktig avyttringskanal för verksamhetsmaskiner med täckning över hela landet. Den 22 januari 2018 uppnåddes en milstolpe då budgivare nummer 100 000 la in ett bud på plattformen.

Klaravik har haft en snabb tillväxt av såväl säljare som budgivare på sin auktionsplattform. Vid inledningen av 2016 fanns drygt 38 500 unika budgivare på plattformen. Motsvarande siffra för inledningen av 2017 var drygt 62 000, en ökning om dryga 60 procent. Under 2017 bibehölls den snabba tillväxttakten om dryga 60 procent och drömgränsen 100 000 unika budgivare uppnåddes den 21 januari 2018. En skjutstativtruck från BT var det objekt som den 100 000:e budgivaren var intresserad av.

 – Den snabba tillväxten ser vi som ett kvitto på att vi är nära våra kunder, enkla att ha att göra med och att det går snabbt att köpa och sälja hos oss, vilket också är de ledord vi strävar efter i den dagliga verksamheten. Med fler budgivare på plattformen får vi också möjligheten till fler säljuppdrag, eftersom en viktig faktor för många av våra säljande kunder är att snabbt kunna frigöra utrymme då man ofta redan ersatt de sålda produkterna, säger Christian Lenander, vd på Klaravik.

   Under 2018 kommer Klaravik bredda verksamheten ytterligare vilket bolaget tror kommer möjliggöra en fortsatt expansion av antal budgivare.

 För mer information, kontakta:

Christian Lenander, vd Klaravik: lenander@klaravik.se, mobil 070–2807902


                                                                                                            


Fyra frågor till vår nye mäklare i Gävleborg, Henning Ekström:

 ”Jag har alltid älskat och varit

 intresserad av stora maskiner.”


 Var kommer du närmast ifrån och vad gjorde du där?

Från grävmaskinbranschen där jag kört grävmaskin under sex år. Jag har alltid älskat och varit intresserad av stora maskiner. 


 Vad kommer din roll vara på Klaravik?

Auktionsmäklare i Gävleborg. 


 Hur ser din anknytning till regionen ut?

Jag är född och uppvuxen i de södra delarna av Gävleborg så jag känner till och kan regionen som min egen ficka. Jag känner många i branschen och har skapat mig många kontakter. Jag känner helt enkelt mycket folk i trakterna och ser fram emot att komma i kontakt med dem!

Vad ser du mest fram emot på Klaravik?

Att få jobba med Klaraviks trevliga gäng. För mig är det en rolig utmaning och jag ser fram emot att få förmedla dessa tjänster och att kunna bidra och underlätta för säljarna så att processen blir lätt och smidig. Då jag har koll på vad folk i trakten talar om och vad man ska sälja så tror jag att jag har mycket att bidra med – inte minst är mitt engagemang för och kunskap om maskiner en stor fördel!


                                                                                                            

Fyra frågor till vår nye mäklare i Skåne, Andreas Raihle:

Jag tror att de erfarenheter jag fått som besiktningsingenjör nu är värdefulla insikter som jag kan erbjuda Klaraviks kunder”

Var kommer du närmast ifrån och vad gjorde du där?

Jag kommer från Svensk Maskinprovning (SMP) där jag var besiktningsingenjör under 16 år, så jag har stor erfarenhet av och specifika kunskaper om bristfälligheter på entreprenadmaskiner och hur regelverket ser ut. Jag har även varit på Svensk Bilprovning som besiktningsingenjör och platschef.

Vad kommer din roll vara på Klaravik?

Min primära roll kommer att vara som Auktionsmäklare i södra Skåne, men jag hoppas att mina kollegor på Klaravik nyttjar mina besiktningskunskaper!

Hur ser din anknytning till regionen ut?

Jag har bott och arbetat i Skåne under hela min karriär så jag har väldigt god kontakt med regionens potentiella kunder.

Vad ser du mest fram emot på Klaravik?

Jag bytte jobb för att jag tyckte att det var dags att prova något nytt och spännande. Jag kände dessutom Christian och Carita från tidigare samarbeten så det var extra roligt att välja dem! Det ska bli spännande att komma till ett ungt och modernt företag som växer så det knakar och det ska bli roligt att omsätta mina specialistkunskaper på ett nytt sätt. Jag tror att de erfarenheter jag fått som besiktningsingenjör nu är värdefulla insikter som jag kan erbjuda Klaraviks kunder. 

 

                                                                                                            


Fyra frågor till vår nye mäklare i Södermanland, Magnus Eriksson:

 ”Det här jobbet är en sammanslagning

av allt jag hållit på med både i yrkeslivet

och på fritiden. Jag har hittat hem!”

Var kommer du närmast ifrån och vad gjorde du där?

Jag kommer från bilbranschen där jag sålde bilar. Så länge jag kan minnas har jag varit intresserad av att sälja, att ta tillvara möjligheter som bjuds längs med livets väg och att nätverka och träffa människor. Jag älskar det!

Vad kommer din roll vara på Klaravik?


 Fordonsmäklare i region Södermanland.

Hur ser din anknytning till regionen ut?

 Jag är född och uppväxt här på landet. Jag är en lantbrukspojke med fötterna kvar i myllan. I dag bor jag på en bondgård från 1800-talet och jag både jagar och fiskar, så jag både känner till och förstår mina säljares liv och sätt att verka och jag hoppas att de ser mig som en like. Jag stöter ofta på mina kunder när jag är ute i skog och mark och det tror jag betyder mycket.

Vad ser du mest fram emot på Klaravik?

Att jag ska ta med mig min livsfilosofi om att det mesta är ogjort och bara ligger och väntar på att någon ska ta tag i det. Jag ser fram emot att hitta udda objekt och nya sätt att hitta nya tillvägagångssätt för att hitta de objekt och säljare som vill ge sina oanvända fordon ett nytt liv.  Jag känner att jag har hittat hem här på Klaravik. Mitt jobb här är en sammanslagning av allt jag har hållit på med både i yrkeslivet och på fritiden. Jag ser fram emot jakten på nya objekt, hur jag kör fram längs en grusväg och får syn på en ståtlig grävmaskin som kanske är redo att hitta en ny ägare. Den ständiga jakten på nya objekt och att man aldrig vet vad dagen kommer att bära med sig!