Så här fungerar det

NR. 1 SKAPA ETT KONTO

När du vill bjuda på ett objekt via auktion på Klaravik registrerar du dig först som köpare genom att skapa ett konto. Här anger du dina kontaktuppgifter. Dessa använder vi endast för att kunna registrera dina bud på ett säkert sätt, vi kommer aldrig att lämna ut dina uppgifter till en obehörig 3:e part. Det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto hos Klaravik.

Vi skickar ett mail till dig med dina inloggningsuppgifter, använd dessa för att logga in på klaravik.se. När du är inloggad får du tillgång till "Mitt konto", där kan du i framtiden enkelt se dina aktuella bud och de objekt du har köpt.

NR. 2 HITTA OBJEKT & LÄGG BUD

Under fliken auktioner hittar du samtliga objekt som är ute på auktion just nu. Klicka på något av objekten för att se mer information, bilder och skickinformation. Om du är intresserad av att lägga ett bud måste du vara inloggad, ange hur mycket du vill bjuda och klicka på ?LÄGG DITT BUD?. Du kan även se om det bud du lägger är inklusive eller exklusive moms.

Det kostar inte något att lägga ett bud.

NR. 3 BUDGIVNING

Klaravik har en helt transparent budgivning, det innebär att alla som besöker klaravik.se kan se alla aktuella bud. Alla registrerade budgivare kan lägga bud när som helst på dygnet fram tills auktionsavslut. Det framgår tydligt på varje objekt när auktionen avslutas. En auktion avslutas på angivet klockslag och när ingen har lagt ett nytt bud på minst 3 minuter. Om någon lägger ett nytt bud innan auktionen har avslutats så förlängs tiden automatiskt med 3 minuter och fortsätter så tills inte någon har lagt ett bud på minst 3 minuter. Vi rekommenderar inte att du väntar tills sista sekunderna innan du lägger ett bud då din dator och din internetuppkoppling kan göra att ett bud fördröjs och ditt bud därför inte skulle hinna registreras hos oss inom aktuell tidsperiod.

NR. 4 INROPSAVGIFT

Vid varje enskilt köp tillkommer inropsavgift, hur stor inropsavgiften är framgår på varje objekt. Moms tillkommer alltid på inropsavgiften.

NR. 5 DU VINNER BUDGIVNINGEN

Om du har det högsta budet när auktionen avslutas har du vunnit auktionen. Du får ett mail från Klaravik som bekräftar detta. Som budgivare är du bunden vid ditt bud, detta gäller även om ditt högsta bud inte uppnår reservationspris. Du får en faktura via e-post från vår betalningspartner PayEx på aktuellt belopp, denna faktura kommer normalt på kvällen/natten nästkommande vardag räknat från tiden för avslutad auktion. Om du inte har fått en faktura senast två dagar efter avslutad auktion bör du kontrollera ditt skräppostfilter och därefter kontakta Klaraviks kundtjänst.

En förutsättning för att du skall vara budvinnare är att ditt högsta bud har uppnått reservationspriset på auktionen, detta framgår tydligt i samband med budgivningen. Om du har auktionens hösta bud men reservationspriset inte har uppnåtts kommer Klaravik att kontakta dig. Reservationspris används då säljande bolag vill ha en möjlighet att godkänna högsta bud.

NR. 6 NÄR FÅR DU HÄMTA DITT OBJEKT?

När du har betalt den faktura som har skickats till dig per e-post kommer du att få exakt information om hur du går tillväga för att hämta upp ditt objekt. Räkna med att det tar 1-2 bankdagar innan du får din betalningsbekräftelse.

Det är viktigt att du kontaktar Säljande bolag och/eller Klaravik i förväg för att avtala tid för hämtning. Om du inte avtalar tid finns det risk för att du inte får tillgång till ditt objekt när du kommer.

NR. 7 BETALNING

All betalning sker mot faktura och Klaravik måste ha mottagit din betalning innan du får hämta ditt objekt.

NR. 8 FRAKT

De objekt du hittar på Klaravik säljs på uppdrag av allt från landets största byggbolag till enskilda firmor, uthyrningsbolag, lantbruk och kommuner. Klaravik har inget eget lager, utan du hämtar varorna själv på plats hos den säljande kunden.

Flera av Klaraviks uppdragsgivare har möjlighet att hjälpa till med att boka en frakt mot en extrakostnad. Andra uppdragsgivare har liten kapacitet att hjälpa till med fraktbokning.

På varje auktion hittar du en informationsflik om det är möjligt att få hjälp med fraktbokning eller ej för det aktuella objektet.