Så här fungerar det

Vad kul att du vill veta mer om att köpa på Klaravik! Här hittar du mer information om hur det går till. Du kan också hitta svar på de vanligaste frågorna under frågor och svar, eller kontakta vår kundservice.

Nr. 1 Skapa ett konto

När du vill lägga ett bud på ett objekt via auktion på Klaravik registrerar du dig först som köpare genom att skapa ett konto. Här anger du dina kontaktuppgifter. Dessa använder vi endast för att kunna registrera dina bud på ett säkert sätt, vi kommer aldrig att lämna ut dina uppgifter till en obehörig 3:e part. Det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto hos Klaravik.

Vi skickar ett mail till dig med dina inloggningsuppgifter, använd dessa för att logga in på klaravik.se. Glöm inte att aktivera ditt konto genom att klicka på länken i aktiveringsmailet. När du är inloggad får du tillgång till "Mitt konto", där kan du i framtiden enkelt se dina aktuella bud och de objekt du har köpt.

Nr. 2 Hitta objekt & lägg bud

Under fliken auktioner hittar du samtliga objekt som är ute på auktion just nu. Klicka på något av objekten för att se mer information, bilder och skickinformation. Om du är intresserad av att lägga ett bud måste du vara inloggad, ange hur mycket du vill bjuda och klicka på Lägg ett bud. Du kan välja mellan att lägga ett manuellt bud eller ett autobud och då låta systemet bjuda åt dig upp till ditt maxbud. Du kan även se om det bud du lägger är inklusive eller exklusive moms.

Det kostar inte något att lägga ett bud, men kom ihåg att alla bud är bindande.

Nr. 3 Budgivning

Klaravik har en helt transparent budgivning, det innebär att alla som besöker klaravik.se kan se alla aktuella bud. Alla registrerade budgivare kan lägga bud när som helst på dygnet fram tills auktionsavslut. Det framgår tydligt på varje objekt när auktionen avslutas.

En auktion avslutas på angivet klockslag och när ingen har lagt ett nytt bud på minst 3 minuter. Om någon lägger ett nytt bud innan auktionen har avslutats så förlängs tiden automatiskt med 3 minuter och fortsätter så tills inte någon har lagt ett bud på minst 3 minuter. Vi rekommenderar inte att du väntar tills sista sekunderna innan du lägger ett bud då din dator och din internetuppkoppling kan göra att ett bud fördröjs och ditt bud därför inte skulle hinna registreras hos oss inom aktuell tidsperiod.

Nr. 4 Inropsavgift

Vid varje enskilt köp tillkommer inropsavgift. Hur stor inropsavgiften är framgår på varje objekt. Moms tillkommer alltid på inropsavgiften.

Nr. 5 Du vinner budgivningen

När du vunnit en budgivning får du en faktura från Payex via e-post inom 1-2 bankdagar. Har du inte fått någon faktura? Kontrollera din skräppost! När Klaravik har mottagit din betalning (räkna med 1-3 bankdagar) får du en betalningsbekräftelse till din e-post. I bekräftelsen får du även kontaktuppgifter till säljaren för att göra upp om tidpunkt för hämtning.

En förutsättning för att du ska ha vunnit auktionen är att ditt högsta bud har uppnått reservationspriset, detta framgår tydligt i samband med budgivningen. Om inte auktionens reservationspris uppnås kommer du att bli kontaktad av Klaravik inom kort, med målsättning att få igenom affären. Tänk på att alla bud på Klaravik är bindande, oavsett om reservationspris är uppnått eller ej.

Nr. 6 När får du hämta ditt objekt?

När du har betalt den faktura som har skickats till dig per e-post kommer du att få exakt information om hur du går tillväga för att hämta upp ditt objekt. Räkna med att det tar 1-2 bankdagar innan du får din betalningsbekräftelse med kontaktuppgifter till säljande företag.

Det är viktigt att du gör upp en tid för hämtning innan du åker för att hämta upp din auktionsvinst. Om du inte avtalar tid finns det risk för att du inte får tillgång till ditt objekt när du kommer.

Nr. 7 Betalning

All betalning sker mot faktura och Klaravik måste ha mottagit din betalning innan du får hämta ditt objekt.

Nr. 8 Frakt

De objekt du hittar på Klaravik säljs på uppdrag av allt från landets största byggbolag till enskilda firmor, uthyrningsbolag, lantbruk och kommuner. Klaravik har inget eget lager, utan du hämtar varorna själv på plats hos den säljande kunden.

Vissa av Klaraviks uppdragsgivare har möjlighet att hjälpa till med att boka en frakt mot en extrakostnad. På varje auktion hittar du en informationsflik om det är möjligt att få hjälp med fraktbokning eller ej för det aktuella objektet. Klicka här för att göra en fraktförfrågan.