En plan för hållbara samhällen genom föreningsidrotten


Vinn 50 000 kr till den idrottsförening du brinner för

Till och med 28:e februari kan du nominera en idrottsförening till Klaraviks sponsringsbidrag. Förstapristagaren vinner 50 000 kronor, och vi kommer även dela ut 10 000 kronor till 29 andra föreningar. Läs mer om våra sponsringskriterier.

Vilken skillnad skulle sponsringen göra för föreningen?

Ange

För dig som får Sverige att rulla

Vi tror att föreningsidrott på lokal nivå stärker Sverige som helhet och bygger hållbara samhällen lokalt. Genom Klaravik Plan vill vi finnas där för människorna och föreningarna som aldrig ger upp och som håller Sverige i rörelse.

Behöver föreningen träningsutrustning till det nystartade ungdomslaget? Eller bidrag till den nya hallsatsningen som ska öka träningstiderna? Allt, inom ramen för en idrottsförenings vardag och utveckling, kan ligga till grund för din nominering. Klaraviks jury utser vilka föreningar som får sponsringsbidrag utifrån motivering och sponsringskriterier.

<iframe width="100%"  height="450"  style="margin-top: 30px;" src="https://www.youtube.com/embed/Q7ny59SAFDw" title="Klaravik Plan" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Musik: Lonesome Ranger, Transfer. Lyssna på hela låten

Om Klaravik Plan

Klaraviks affärsidé i stort bygger på hållbarhetstanken om att cirkulera och återbruka begagnade maskiner, verktyg och fordon. Klaravik Plan är därmed ytterligare ett sätt att uttrycka vårt hållbarhetsfokus, i linje med övergripande mål för Klaravik.

Syftet med Klaravik Plan är att främja idrotten, utifrån folkhälsoaspekt och som viktig mötesplats och förenande kraft. För utövarna kan sporten stärka välmående, laganda, trygghet och integration. För den som följer idrotten kan fotbollsplanen eller idrottshallen också fylla en viktig social funktion som inte finns på så många platser i samhället i övrigt. 

 


 

 


Mullsjö IF vinnare av Klaravik Plan 2022!

Hela 545 föreningar skickade in nomineringar. Mullsjö IF vann förstapriset för att kunna skapa en inkluderande fotbollsskola - oavsett ekonomiska förutsättningar.

Juryns motivering: ”Idrott ska inte vara en klassfråga! Med den omtänksamma och inkluderande inriktningen som hörnflaggor och tack vare en motivering i Marta-klass går förstapriset i Klaravik Plan till Mullsjö IF. Med sponsringen på 50 000 kronor görs sommarfotbollsskolan 2023 kostnadsfri och blir “Klaravik fotbollsskola”. För en tillgänglig fotboll för alla där gemenskaper och sommarlovsminnen kan uppstå – oavsett storlek på plånbok”.

Läs mer om utnämningen av Mullsjö IF och alla 20 vinnare här.

<iframe width="100%"  height="450"  style="margin-top: 30px;" src="https://www.youtube.com/embed/Nn4qut3Rjhg" title="Klaravik Plan" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>