Såhär fungerar det att köpa hos oss på Klaravik

Vad kul att du vill veta mer om att köpa på Klaravik! Här hittar du mer information om hur det går till. Du kan också hitta svar på de vanligaste frågorna under frågor och svar, eller kontakta vår kundservice.

Steg 1 Skapa konto

När du vill lägga bud på ett objekt på Klaravik skapar du först ett konto. Som svensk privatperson eller svenskt företag verifierar du ditt konto med BankID. Utländska köparkonton verifieras av kundsupport. Det är helt kostnadsfritt att skapa ett konto hos oss.

Aktivera ditt konto genom att klicka på aktiveringslänken i mejlet som skickas till dig när du skapat kontot. Då blir kontot aktiverat och du kan logga in och lägga bud. Under "Mitt konto" kan du enkelt se dina aktuella bud och de objekt du har köpt.

Steg 2 Hitta objekt & lägg bud

Under fliken auktioner hittar du samtliga objekt som är ute på auktion just nu. Klicka på något av objekten för att se mer information, bilder och skickinformation. Om du är intresserad av att lägga ett bud behöver du logga in och ange hur mycket du vill bjuda. Du kan välja mellan att lägga ett manuellt bud eller ett autobud och då låta systemet bjuda åt dig upp till ditt maxbud. Du kan även se om det bud du lägger är inklusive eller exklusive moms.

Det kostar inte något att lägga ett bud, men kom ihåg att alla bud är bindande.

Steg 3 Budgivning

Klaravik har en helt transparent budgivning, det innebär att alla som besöker klaravik.se kan se alla aktuella bud. Alla registrerade budgivare kan lägga bud när som helst på dygnet fram tills auktionsavslut. Det framgår tydligt på varje objekt när auktionen avslutas.

Om någon lägger ett bud när en auktion på Klaravik har mindre än tre minuter kvar, förlängs auktionen med ytterligare tre minuter. Detta för att ge andra budgivare en chans att lägga motbud och för att inte stänga ute budgivare. Detta är etablerat inom onlineauktion och kan jämföras med slagauktionens första-andra-tredje-princip. Vi rekommenderar inte att du väntar tills sista sekunderna innan du lägger ett bud då din dator och din internetuppkoppling kan göra att ett bud fördröjs och ditt bud därför inte skulle hinna registreras hos oss inom aktuell tidsperiod.

Steg 4 Inropsavgift

Vid varje enskilt köp tillkommer inropsavgift. Hur stor inropsavgiften är framgår på varje objekt när du är inloggad som köpande kund. Moms tillkommer alltid på inropsavgiften.

Steg 5 Du vinner budgivningen

Du har vunnit auktionen om du har det högsta budet och reservationspriset har uppnåtts när auktionen avslutas, detta framgår tydligt i samband med budgivningen. Om inte auktionens reservationspris uppnås kommer du att bli kontaktad av Klaravik inom kort, med målsättning att få igenom affären. Tänk på att alla bud på Klaravik är bindande, oavsett om reservationspris är uppnått eller ej.

När du vunnit en budgivning får du en faktura från Payex per e-post samma dag som auktionen avslutas. Nästkommande helgfria vardag finns den även att hitta under "Mina köp" när du är inloggad.

Steg 6 Betalning

Klaravik måste ha mottagit din betalning innan du får hämta ditt objekt. Du kan alltid betala via fakturan som du får på e-post (eller laddar ner på ditt konto) och på lägre belopp erbjuds även betalning med Swish.

Steg 7 När får du hämta ditt objekt?

När du har betalt kommer du att få exakt information om hur du går tillväga för att hämta upp ditt objekt. Räkna med att det tar 1-2 bankdagar innan du får din betalningsbekräftelse med kontaktuppgifter till säljande företag.

Det är viktigt att du gör upp en tid för hämtning innan du åker för att hämta upp din auktionsvinst. Om du inte avtalar tid finns det risk för att du inte får tillgång till ditt objekt när du kommer.

Glöm inte att du som köpare har en rättighet såväl som en skyldighet att stämma av skicket utifrån auktionsunderlaget när du hämtar ditt inropade objekt. Om objektet inte motsvarar dina förväntningar ska du inte ta det från platsen utan att ha kontaktat oss först.

Steg 8 Frakt

De objekt du hittar på Klaravik säljs på uppdrag av allt från landets största byggbolag till enskilda firmor, uthyrningsbolag, lantbruk och kommuner. Klaravik har inget eget lager, utan du hämtar varorna själv på plats hos den säljande kunden.

En del säljande kunder kan hjälpa till att boka frakt mot en extrakostnad. På varje auktion finns information om du kan få hjälp med fraktbokning eller inte för det aktuella objektet. Klicka här för att göra en fraktförfrågan.

Träffa några av våra vinnare:

Rackstad bil & delar i arvika

Lars la beslag på den enda Chevrolet Corvette 427 L89:an som finns i landet.

Lillängens gårdsmejeri i sunne

Stig har, förutom att ropa hem en John Deere 3640, också lyckats med något större.

Jessika i värmlandsnäs

Jessika älskar lugnet hemma i Värmlandsnäs. Men har drömmar om nästa steg i yrkeslivet.