Så enkelt köper du på Klaravik

Vad kul att du är intresserad av att köpa maskiner, verktyg och fordon på auktion! Oavsett om du är ute efter en charmig veterantraktor eller en hjullastare i toppskick, finns möjligheten på Klaravik. Följ våra fem enkla steg och börja jakten idag. 

1. Skapa konto

Att komma igång är enkelt! Det enda du behöver göra för att börja lägga bud är att skapa ett kostnadsfritt konto. Både företag och privatpersoner är välkomna att registrera ett köparkonto och som svensk verifierar du dig med ditt BankID. Utländska företagskonton verifieras av vår kundsupport. 


2. Hitta ditt drömobjekt

På Klaravik kan du skrolla bland tusentals nya auktioner varje vecka – allt från entreprenad- och lantbruksmaskiner till lastbilar och byggverktyg. Leta efter drömobjektet bland alla auktioner eller välj en specifik kategori för att snabbare hitta det du är ute efter. 


3. Lägg bud

Hittat något intressant? Du kan lägga bud dygnet runt, både på klaravik.se och i vår app. Vill du slippa sitta klistrad framför skärmen? Lägg ett autobud och låt systemet göra jobbet upp till ditt valda maxbelopp. I appen kan du dessutom aktivera pushnotiser för att få påminnelser när du har blivit överbjuden, när en auktion närmar sig sitt slut och mycket mer. 


4. Finansiera ditt köp

Behöver du hjälp att finansiera ditt köp? Tillsammans med Nordea Finance erbjuder vi en trygg finansieringslösning för alla svenska företag. Privatpersoner då? I samarbete med DNB erbjuder vi finansiering på utvalda auktioner för dig som inte har ett företag. 

Vill du veta mer? Ta reda på allt om vår finansieringslösning här


5. Betala och hämta objektet

Grattis till vinsten! Nu kan du snart hämta hem ditt nyvunna objekt, men först behöver vi din betalning. Fakturan skickas till dig via mejl samma dag som auktionen avslutas. Så fort den är betald skickar vi säljarens kontaktuppgifter och information om hur du hämtar objektet. Kom ihåg att det kan ta upp till 1–2 bankdagar innan du får uppgifterna. 

Har du andra funderingar?

I våra köpvillkor hittar du all information om vad som gäller när du handlar via Klaravik. Du kan även hitta svaren på de vanligaste frågorna under frågor och svar.

Trygga affärer 

När du handlar via Klaravik slipper du krångliga säljkontakter. Det sköter vi. Vi har lång erfarenhet och är idag ett av landets ledande auktionsföretag med hundratusentals budgivare – både i Sverige och utomlands. En trygg partner för din nästa investering helt enkelt. 

Tydliga och objektiva auktionsunderlag 

Våra auktionsmäklare inspekterar, dokumenterar och fotograferar alltid alla objekt innan de läggs ut på auktion. För att du ska känna dig trygg. Och för att du ska veta vad du köper. 

Snabba köp till rätt pris 

Fördelen med auktion? Du väljer hur högt bud du vill lägga och slutpriset är ett tydligt kvitto på objektets värde. Våra auktioner pågår, som standard, i sju dagar. Om reservationspriset är uppnått vid auktionsslut är affären klar och du kan hämta ditt objekt. Snabbt, enkelt och till rätt pris. 

Tusentals nya auktioner varje vecka 

Klaravik är marknadsplatsen som aldrig står still. Med ett ständigt flöde av nya maskiner, verktyg och fordon finns alltid nya spännande auktioner att följa. Och ditt drömköp kan bara vara några minuter bort. 

5 tips inför och efter ditt köp 

1. Ladda ner Klaraviks app

Vill du hänga med i kommande budgivningar på ett smidigare sätt? I vår app kan du snabbt och enkelt lägga bud och få viktiga påminnelser i realtid. Helt enkelt en ännu bättre användarupplevelse och ökad chans till vinst. Ladda ner appen till iOS via App Store eller till Android via Google Play. 

2. Skapa bevakningar

Vore det inte skönt att få påminnelser när nya intressanta auktioner dyker upp? Med vår bevakningsfunktion kan du skapa bevakningar på allt från specifika sökord och kategorier till kommuner och län. När en matchande auktion är live får du ett mejl och på så sätt ett försprång i budgivningen. Hur du skapar en bevakning? Gör en sökning i sökfältet och klicka på knappen “Bevaka”.

3. Spara dina favoritauktioner

Intresserad av en maskin, men inte bestämt dig? Du kan alltid favoritmarkera objekt för att enkelt hitta tillbaka till auktionen senare. Logga in på ditt konto för att spara och se dina favoriter. 

4. Kontrollera objektet på plats

På Klaravik är det digitala visningar som gäller. Du som köpare har dock alltid en rättighet – och en skyldighet – att kontrollera skicket utifrån auktionsunderlaget när du hämtar objektet. Motsvarar det inte dina förväntningar? Kontakta oss innan du tar objektet från platsen. 

5. Följ oss för heta tips

Vill du få tips om veckans favoriter? Eller kan du helt enkelt inte få nog av maskiner och fordon? Passa på att följa oss på Facebook, Instagram och TikTok för ett magiskt flöde varje dag! 

Vanliga frågor och svar

Vad kostar det att köpa på Klaravik?

När du handlar på Klaravik tillkommer en inropsavgift på auktionen. Du kan alltid se vad inropsavgiften är genom att logga in på ditt köparkonto och gå till auktionen du är intresserad av. Kom ihåg att det också tillkommer moms på det vinnande budet, om inget annat anges.

Vad är inropsavgift?

Inropsavgiften är en avgift som tillkommer på ditt vinnande bud. Den tas ut av Klaravik för att täcka kostnader för till exempel utveckling av tjänsten och support – helt enkelt för att din köpupplevelse alltid ska vara på topp. Vill du veta vad inropsavgiften är på ett specifikt objekt? Logga in på ditt köparkonto och gå till objektets auktionssida.

Vad menas med autobud?

Genom att lägga ett autobud låter du Klaravik sköta budgivningen åt dig upp till ditt valda maxbelopp. Så fort du blir överbjuden – och budet är under maxbeloppet – höjer systemet budet automatiskt. På så sätt är du alltid delaktig, även när du inte sitter klistrad framför skärmen. 

Hur betalar man på Klaravik?

När du har vunnit en budgivning skickas en faktura, med sju dagars betalningsfrist, från Payex till din mejladress. Mejlet skickas vanligtvis samma dag som auktionen avslutas. Om du inte hittar mejlet, kika i skräpposten – annars kontakta oss eller ladda ner fakturan genom att logga in på ditt köparkonto.
 
Så fort vi har fått din betalning (kan ta 1–2 bankdagar) får du en betalningsbekräftelse med kontaktuppgifter till säljaren. Därefter kan du boka in tid för hämtning av objektet.

Kan man ångra ett bud på Klaravik?

Nej, alla bud är bindande och du kan inte ångra ett lagt bud.

Vad är ett reservationspris och vad händer om det inte uppnås?

Reservationspriset (ibland kallat bevakningspris) är det, på förhand, lägsta priset som säljande kund accepterar. Du kan alltid följa om reservationspriset har uppnåtts på respektive objekts auktionssida.
 
Om du vinner budgivningen, men reservationspriset inte är uppnått, kommer vi på Klaravik att kontakta dig – med målet att du och säljaren ska komma överens om ett slutpris.

Hur länge är ett bud bindande?

Alla bud på Klaravik är alltid bindande, även när reservationspriset inte är uppnått. Om reservationspriset inte skulle vara uppnått är ditt bud bindande i två arbetsdagar efter auktionens slut.

Har man ångerrätt på auktion?

Som företagskund/näringsidkare har du ingen ångerrätt på Klaravik, men om du handlar som privatperson har du 14 dagars ångerrätt från att du har mottagit objektet. För att en retur ska bli godkänd måste objektet vara i samma skick som när du mottog det. Läs mer om ångerrätten i våra köpvillkor.