Att köpa

Hur köper jag?
Det är gratis att skaffa ett köparkonto på Klaravik. Klicka på knappen Skapa konto och registrera dig. När du har fått ditt lösenord loggar du in som köpare och kan börja lägga bud på ett eller flera objekt.
Kostar det att köpa något på Klaravik?
Det tillkommer en inropsavgift på varje auktion du vinner. Hur stor inropsavgiften är framgår på varje enskild auktion.
Måste jag registrera mig som kund innan jag kan lägga ett bud?
Ja, alla budgivare måste registrera sig med namn och kontaktuppgifter för att kunna lägga ett bud. Alla dina upplysningar behandlar vi konfidentiellt.
Vem handlar jag av?
På Klaravik säljer företag, kommuner och några av Sveriges största uthyrningsbolag sina begagnade maskiner, fordon och produkter. Klaravik är enbart en förmedlande part och du handlar direkt av säljande bolag. Vissa säljare är anonyma under budgivningen och andra visar sitt namn på annonsen.
Kan jag reklamera ett objekt som jag köpt på Klaravik?
Som köpare har du undersökningsplikt när du hämtar ditt inropade objekt. Om objektet inte motsvarar beskrivningen i auktionsunderlaget kan du häva eller reklamera köpet. Detta måste göras innan du tar objektet från platsen. Alla reklamationer ska skickas till info@klaravik.se.
Hur betalar jag?
När du vunnit en budgivning får du en faktura från Payex via e-post. När Klaravik har mottagit din betalning (räkna med 1-2 bankdagar) får du ett meddelande om att du kan hämta produkten.
Kan jag få finansiering på objektet som jag köpt?
Ja, Klaravik kan förmedla leasingfinansiering.
Alternativt kan du kontakta din egen bank och ansök om leasing. Det är viktigt att du kontaktar Klaravik om du får finansiering så att vi får ställa om din faktura till din bank eller leasingbolag.
Kan jag som privatperson köpa på Klaravik?
Ja, välj att registrera dig som privatperson när du registrerar dig som köpare.
Kan jag ångra mitt bud på Klaravik?
Alla bud som läggs på Klaraviks auktionsplattform är bindande.
Vad gör jag om jag glömt mitt användarnamn eller lösenord?
Om du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt lösenord. Om du glömt ditt användarnamn ber vi dig att kontakta info@klaravik.se
Finns det någon åldersgräns för att handla på Klaravik?
Du måste ha fyllt 18 år för att få handla på Klaravik.
Vad händer om inte reservationspris uppnås?
Reservationspris är det i förväg lägsta pris som uppdragsgivaren har accepterat. På varje auktion ser du om reservationspriset har uppnåtts eller ej. Om inte reservationspris uppnås sker det i vissa fall en förhandling efter auktionen.
Säljs objektet inklusive eller exklusive moms?
På samtliga objekt tillkommer moms om inget annat anges. I samtliga fall visas detta tydligt på det aktuella objektet när du är inloggad som köpare på Klaravik.
Vad är autobud?
Autobud är det det högsta belopp (maxbud) som du är villig att betala för ett objekt. Du kan lägga ett autobud när du har loggat in som köpare. Klaravik lägger sedan automatiska bud, för din räkning, upp till ditt maxbud - men bara om det behövs. Ditt maxbud är dolt för övriga budgivare under auktionens gång. De ser endast det för tillfället högsta budet som ligger på objektet.
Får jag titta på objektet innan jag lägger ett bud?
De flesta objekt på Klaravik säljs utan visning. Du lägger ditt bud baserat på den information och de bilder som finns att tillgå på aktuellt auktionsunderlag.
Var hämtar jag min vara?
På varje auktionsunderlag står det ett ortsnamn, det är där objektet finns. Exakt adress får du i en betalningsbekräftelse när Klaravik har mottagit betalning för din vunna auktion.
Kan jag få hjälp att boka en frakt på det objekt som jag köpt?
Klaravik har inget eget lager, utan du hämtar varorna själv på plats hos företaget eller kommunen som säljer det aktuella objekten.

Flera av Klaraviks uppdragsgivare har möjlighet att hjälpa till med att boka en frakt mot en extrakostnad.
Andra uppdragsgivare svårt att hjälpa till med fraktbokning.

På varje auktion hittar du en informationsflik om det är möjligt att få hjälp med fraktbokning eller ej för det aktuella objektet.
Vad händer om ett autobud och ett annat bud läggs på samma nivå?
Om två bud hamnar på samma nivå och ingen väljer att höja sitt bud, kommer den som lagt sitt bud först att vinna. Det innebär att den budgivare som först lagt vinnarbudet alltid vinner auktionen.