Att köpa

Hur köper jag?
Det är gratis att skaffa ett köparkonto på Klaravik. Klicka på knappen Skapa konto och registrera dig. När du har fått lösenord loggar du in som köpare och börja bjuda på ett eller flera objekt.
Kostar det att handla på Klaravik?
Det tillkommer en inropsavgift på varje auktion du vinner. Hur stor inropsavgiften är framgår på varje enskild auktion. Moms tillkommer på inropsavgiften.
Måste jag registrera mig som kund innan jag kan börja bjuda?
Ja, alla budgivare måste registrera sitt namn och kontaktuppgifter för att kunna bjuda. Alla dina upplysningar behandlar vi konfidentiellt.
Vem handlar jag av?
Sveriges största privata företag och kommuner anlitar Klaravik för att sälja sina begagnade maskiner, fordon och produkter. Klaravik är enbart en förmedlande part och du handlar direkt av säljande bolag. Vissa säljare är anonyma under budgivningen och andra visar sitt namn på annonsen.
Kan jag reklamera en produkt som jag köpare på Klaravik?
Som köpare har du undersökningsplikt när du hämtar objektet. Om objektet inte uppfyller beskrivningen vid upphämtningen kan du häva eller reklamera köpet.
Hur betalar jag?
När du vunnit budgivningen får du en faktura från PayEx. PayEx är ett av Nordens största betalningsföretag och anlitas av Klaravik för att dina betalningar ska vara säkrade. När Klaravik har mottagit din betalning ( räkna med 1-2 bankdagar) får du ett meddelande om att du kan hämta produkten.
Kan jag få finansiering på objektet som jag köpt?
Ja, Klaravik kan förmedla leasingfinansiering. http://www.klaravik.se/finansiering-av-ditt-objekt.html
Alternativt kan du kontakta din egen bank och ansök om leasing. Det är viktigt att du kontaktar Klaravik om du får finansiering så att vi får ställa om din faktura till din bank eller leasingbolag.
Kan jag som privatperson köpa på Klaravik?
Ja, välj att registrera dig som privatperson när du registrerar dig som köpare.
Kan jag ångra mitt bud på Klaravik?
När du lagt ett bud på Klaravik anses det som bindande och du kan därför inte ångra ditt bud.
Vad gör jag om jag glömt mitt användarnamn eller lösenord?
Om du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt lösenord. Om du glömt ditt användarnamn ber vi dig att kontakta info@klaravik.se
Finns det någon åldersgräns för att handla på Klaravik?
Du måste ha fyllt 18 år för att få handla på Klaravik.
Vad händer om inte reservationspris uppnås?
Om inte reservationspris uppnås förbehåller sig säljaren /uppdragsgivaren rätten att få godkänna det högsta budet. I vissa fall sker det en förhandling efter auktionen och köparen får besked inom 48 timmar.
Vem har dokumenterat försäljningsobjektet?
De objekt som är märkta med SMP har dokumenterats, fotats och funktionstestats av vår oberoende besiktningspartner Svensk Maskinprovning. I övriga falla har objekten dokumenterats av säljande bolags egen tekniska personal.
Vad är reservationspris?
Reservationspris är det lägsta pris som Klaraviks uppdragsgivare kan tänka sig att sälja till. Om inte reservationspriset har uppnåtts vill uppdragsgivaren först godkänna det högsta budet. Klaravik tar inte emot försäljningsuppdrag om reservationspriset bedöms vara orealistiskt eller högre än marknadsvärdet på objektet.
Säljs objektet inklusive eller exklusive moms?
På varje objekt står det om priset anges inklusive eller exklusive moms.
Det är mestadels personbilar som säljs inklusive ej avdragbar moms.
Övriga fordon och övrig egendom säljs för det mesta exklusive moms då objekten främst vänder sig till näringsidkare.
Som företagare får du själv kontrollera om momsen på aktuellt försäljningsobjekt är avlyftbar i din verksamhet.
Vad är autobud?
Autobud är det det högsta belopp (maxbud) som du är villig att ge för ett objekt och du kan lägga ett autobud när du har loggat in som köpare. Klaravik bjuder sedan automatiskt, för din räkning upp till detta överenskomna autobud, men bara om det behövs. Detta innebär alltså att du får varan till lägsta möjliga pris, upp till ditt autobud. Ditt autobud är dolt för övriga budgivare under auktionens gång. De ser endast det för tillfället högsta budet som ligger på objektet.
Får jag titta på objektet innan jag bjuder?
Dom flesta objekten på Klaravik säljs utan visning. Där bjuder du baserat på den information och de bilder som finns att tillgå. På vissa dyrare maskiner och fordon har våra uppdragsgivare godkänt att ha en visning. Boka visning innan du åker för att säkerställa att visningen blir av.
Var hämtar jag min vara?
På varje auktionsunderlag står det ett ortsnamn, det är där din vara finns. Exakt adress får du i en betalningsbekräftelse när Klaravik har mottagit betalning för din vunna auktion.
Kan jag få hjälp att boka en frakt på det objekt som jag köpt?
De varor du hittar på Klaravik säljs på uppdrag av landets största byggbolag och kommuner.
Klaravik har inget eget lager, utan du hämtar varorna själv på plats hos företaget eller kommunen som säljer det aktuella objekten.

Flera av Klaraviks uppdragsgivare har möjlighet att hjälpa till med att boka en frakt mot en extrakostnad.
Andra uppdragsgivare svårt att hjälpa till med fraktbokning.

På varje auktion hittar du en informationsflik om det är möjligt att få hjälp med fraktbokning eller ej för det aktuella objektet.
Vad händer om ett autobud och ett annat bud läggs på samma nivå?
Om två bud hamnar på samma nivå och ingen väljer att höja sitt bud, kommer den som lagt sitt bud först att vinna. Det innebär att den budgivare som tidigast lagt vinnarbudet alltid vinner auktionen. I de fall ett av buden är ett autobud räknas autobudet som det först lagda budet eftersom det registrerades först.
f